Club Brugge en Cercle Brugge kennen geen winnaar, Warleson rots in de branding

12-11-2023 15:23 Laatste update: 15:25
149

De Brugse derby tussen Club Brugge en Cercle Brugge is geëindigd in een 0-0 gelijkspel. De doelmannen vertolkten een hoofdrol, Warleson en Simon Mignolet waren niet te kloppen. Vooral Warleson, de doelman van Cercle Brugge, bleek onpasseerbaar.

In de Jupiler Pro League stond de Brugse derby op het programma. Club Brugge ontving Cercle Brugge in het Jan Breydelstadion. De derby startte als een echte derby met flink wat spanning op het veld. In de beginfase moest Cercle-doelman Warleson direct twee keer strekken.

Club Brugge en Cercle Brugge gingen de strijd aan, Club Brugge stuitte een aantal keer op Warleson en namens Cercle Brugge raakte Kevin Denkey in de 37e minuut de paal. Beide ploegen gingen met een brilstand rusten, genoeg strijd, maar geen doelpunten.

Andreas Skov Olsen raakte vlak voor rust geblesseerd, Thiago was zijn vervanger bij Club Brugge. In de beginfase van de tweede helft was het vooral Cercle Brugge dat op zoek ging naar de voorsprong. Simon Mignolet hield Club Brugge op gelijke stand.

In de tweede fase van de tweede helft had Club Brugge de controle. Blauw-Zwart had zowel het balbezit als de kansen. Vooral Ferran Jutgla had moeten scoren, maar telkens hield Warleson zijn doel schoon. Cercle Brugge gokte op de counter, maar Club Brugge kwam een aantal keer erg dichtbij. Warleson bleek een absolute rots in de branding voor Cercle Brugge.

Ook in het slotoffensief lukten het Club Brugge en Cercle Brugge niet om nog tot scoren te komen. Warleson was de absolute uitblinker bij Cercle Brugge en de Brugse derby bleef steken op een 0-0 gelijkspel.