Kompany blijft achter met bitter gevoel: Maar ploeg heeft hoge standaarden

Kompany blijft achter met "bitter gevoel": "Maar ploeg heeft hoge standaarden"

12-11-2023 11:50
2

Het lukt Vincent Kompany maar niet om Burnley FC op de rails te zetten in de Premier League. Zaterdag was de concurrentie niet van de poes. Arsenal FC klopte de promovendus met 3-1, onder meer dankzij een doelpunt en een assist van Leandro Trossard. Landgenoot Kompany blijft niettemin de moed behouden.

Net voor rust had Trossard The Gunners op voorsprong gezet, maar in het begin van het tweede bedrijf maakte Josh Brownhill gelijk. Dat evenwicht was op dat moment ook verdiend. Uiteindelijk ging Burnley alsnog de boot in. De manier waarop zijn ploeg de doelpunten slikte, laat Kompany beteuterd achter. "Wanneer de tweede helft beslist wordt door stilstaande fases, laat dat een bitter gevoel achter", reageerde hij bij BBC.

Toch stak de trainer zijn troepen een hart onder de riem. "Over het algemeen speelden we zo goed als we konden op het vlak van standvastig zijn, agressief zijn en de juiste momenten kiezen", bekijkt hij het positief. "Ik zou me pas zorgen maken als mijn ploeg haar standaarden laat zakken, maar dit team heeft zulke hoge standaarden. Er zit iets unieks in deze club, al vertaalt zich dat voorlopig nog niet in resultaten."

Bij Play Sports ging Kompany nog even verder, in het bijzonder over Trossard. De Limburger maakte een diepe indruk op hem. "Leandro is zo goed bezig", steekt Kompany zijn bewondering niet onder stoelen of banken. Beide heren speelden nog kort samen bij de nationale ploeg. "Ik zie zijn ontwikkeling, ik zie wat hij betekent voor een van de grootste clubs van Engeland. Het is leuk om hem te zien voetballen. Als Belg ben ik blij met zijn progressie", besluit Kompany.