Mirallas: Ik wilde niet dat de Rode Duivels het WK2018 zouden winnen

Mirallas: "Ik wilde niet dat de Rode Duivels het WK2018 zouden winnen"

11-11-2023 12:18
9

De nu 36-jarige Kevin Mirallas is momenteel technisch directeur bij Eendracht Aalst, maar was in 2018 nog voetballer en Rode Duivel. Een WK zat er echter niet in voor hem, wat hem duidelijk dwars zat.

Mirallas had wel een selectie voor het WK verwacht, maar werd uiteindelijk niet meegenomen door bondscoach Roberto Martinez. Mentaal was het ook een bijzonder bittere pil te slikken voor hem. Supporteren deed hij ook niet voor de Rode Duivels tijdens het toernooi.

"Het is egoïstisch, maar ik wilde toen niet dat de Rode Duivels de wereldbeker zouden winnen", zegt hij bij Eleven/DAZN. "Hoe zou ik er namelijk mee moeten omgegaan zijn als ze wel wonnen? Dat zou heel moeilijk geweest zijn omdat ik gepasseerd werd."

Dat het WK uiteindelijk ook niet werd gewonnen door de Rode Duivels zorgde voor gemengde gevoelens bij hem. "Toen ze uitgeschakeld werden, was ik uiteraard triest maar tegelijkertijd opgelucht omdat ik eveneens kampioen had kunnen zijn"", aldus Mirallas.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.