KVO verrast inefficiënt Zulte Waregem, Jong Genk blijft sukkelen

03-11-2023 22:09 Laatste update: 22:18
11

De eerste wedstrijden in de Challenger Pro League hebben meteen voor een grote verrassing kunnen zorgen. In eigen huis kreeg Essevee kansen genoeg, maar raakte het niet voorbij KV Oostende. Jong Genk slaagde er dan weer opnieuw niet in om punten te sprokkelen en ging onderuit tegen Club Luik.

Zulte Waregem – KV Oostende (0-1)
Het duel tussen leider Zulte Waregem en degradatiekandidaat KVO leek een makkie te gaan worden voor Essevee, maar dat werd het niet. Het balbezit, het gevaar en de kansen waren dan wel van Zulte Waregem, maar de doelpunten waren voor KVO.

Maxime D'Arpino wist de bezoekers na 37 minuten voetballen op voorsprong te brengen, al mocht KVO vooral doelman Liam Bossin bedanken. Met enkele knappe reddingen hield hij zijn ploeg meermaals recht en tot de rust op voorsprong.

Ook in de tweede helft bleven de kansen voor Essevee, maar zelfs na twintig kansen voor de thuisploeg werd er nog steeds niet gescoord. Het was erop of eronder voor Essevee en werd uiteindelijk toch eronder. Een doelpunt viel niet meer, de 0-1 bleef op het scorebord staan.

Jong Genk – Club Luik (2-3)
Jong Genk kent andermaal een moeilijk seizoen in de Challenger Pro League, maar hoopte zich te kunnen herpakken tegen Club Luik. Dat liep even anders af voor de jonge Limburgers, die het bijzonder moeilijk hadden tegen de Luikenaren en na 45 minuten voetballen al op een 0-2 achterstand zaten.

Het was Adriano Bertaccini, nota bene een ex-speler van KRC Genk, die Club Luik na 36 minuten voetballen op voorsprong bracht. Enkele minuten later wist Benoit Nyssen die score te verdubbelen. Het kon voor rust zelfs al 0-3 hebben gestaan, maar Benjamin Lambot miste een enorme kans.

In de tweede helft toonde Jong Genk wel een ander gezicht, met meer balbezit en kansen én uiteindelijk ook een doelpunt. In het slot wist Adedeji-Sternberg voor de aansluitingstreffer te zorgen en bracht hij toch nog wat spanning in de partij. Voor even dan.

Enkele minuten later had Genk de 2-2 aan de voet, maar was het Mouchamps die de 1-3 op het scorebord te zetten. Wedstrijd voorbij? Niet dus. In de blessuretijd werd het nog 2-3 na een treffer van Mirisola, maar daar bleef het bij.