RWDM raakt pas in het slot voorbij moedig Olympic Charleroi

01-11-2023 21:50 Laatste update: 21:57

Opluchting bij RWDM. De Brusselaars waren dan wel de favoriet tegen Olympic Charleroi, makkelijk was het niet. Slechts in het slot raakte RWDM voorbij de bezoekers: 1-0.

Na een zwakke partij tegen STVV in de competitie hoopte RWDM de rug te kunnen rechten tegen Olympic Charleroi. Trainer Claudio Cacapa koos ervoor om zijn elftal toch niet te hevig door elkaar te schudden en koos voor vaste waarden zoals Defourny en Gueye.

RWDM was wel de grote favoriet, maar had het niet makkelijk tegen de bezoekers uit Charleroi. Beide ploegen hadden bijzonder aanvallende intenties, met enkele kansen voor beide ploegen. Voor doelpunten in de eerste helft zorgde dat echter niet.

Bij de rust greep Cacapa in met drie wissels, al zorgde dat niet meteen voor beterschap. De eerste helft vergde flink wat energie en vloeiend voetbal kregen we niet te zien. RWDM had iets voor het uur wel de beste kans van de wedstrijd. Reine-Adélaïde zag zijn schot uit elkaar spatten op de dwarsligger.

Met nog slechts tien minuten te gaan leek er niet snel een treffer te gaan komen. Daar kwam via Dwomoh verandering in. Op aangeven van Dailly schoot hij RWDM knap op voorsprong én naar de volgende ronde: 1-0.