Geen schoonheidsprijs, wel kwalificatie voor Anderlecht bij La Louvière

31-10-2023 22:20 Laatste update: 22:33
61

RSC Anderlecht bekert verder. Dinsdag won in de Croky Cup met het kleinste verschil van La Louvière. Benito Raman scoorde het enige doelpunt van de partij.

Buiten de nederlaag op het veld van Standard gaat het Anderlecht de laatste weken voor de wind in de Jupiler Pro League. Voor de match in de Beker van België gunde Riemer heel wat ervaren spelers rust. Onder meer Schmeichel, Vertonghen, Stroeykens en Dolberg kregen rust.

De trainer van Anderlecht liet heel wat volk aan de aftrap verschijnen met een pak minder matchritme. Denk aan Dupé, Patris en Flips. Verder keerde ook Delaney na blessureleed terug in de ploeg. De meest opvallende naam in de basis van Anderlecht was die van Raman. Zijn verhaal leek de voorbije weken over bij paars-wit.

Bij La Louvière wekt tegenwoordig Frutos. Op de bank begonVancamp. De aanvaller was lang in de jeugd van Anderlecht een groot talent. Met Vanhamel (ex-Beerschot) stond er bij de thuisploeg een bekende naam tussen de palen.

Raman scoort de openingsgoal
In een aangename bekersfeer probeerde Anderlecht het heft meteen in handen de nemen. Raman zorgde voor de eerste dreiging. Na 20 minuten scoorde de verloren zoon ook de openingsgoal. Na goed doorjagen van Patris viel de bal via via voor de voeten van Raman en die liet Vanhamel geen kans.

De 0-1 inspireerde Anderlecht niet om voor de rust nog het gaspedaal in te duwen. De bezoekers leken tevreden met de stand. De thuisploeg probeerde wel gevaarlijk te zijn, maar Dupé moest zich voor de rust nooit onderscheiden. De enige keer dat zijn hart misschien iets sneller ging slaan was na een misverstandje met Lissens.

Na de rust hoopte de derdeklasser nog altijd op een stunt, maar op een zwaar veld en onder de gietende regen was voetballen niet eenvoudig. La Lou stak enkele keren het neus aan het venster, maar het vond de gelijkmaker niet. Ook invaller Vancamp kon het tij niet keren. Riemer liet onder meer Hazard en Dolberg de zege over de streep trekken. De opvallendste invaller bij Anderlecht was Degreef. De jongeling liet enkele goede dingen zien en mocht mee de kwalificatie voor de achtste finales vieren.