Kaminski krijgt lof ondanks vele tegengoals: 'Luton worstelt niet dankzij hem'

Kaminski krijgt lof ondanks vele tegengoals: 'Luton worstelt niet dankzij hem'

31-10-2023 11:28
1

Zoals verwacht heeft Luton Town het niet eenvoudig bij haar sprookjesachtige intrede in de Premier League. De provincieclub houdt voorlopig echter twee clubs achter zich in de stand: Sheffield United en het Burnley FC van Vincent Kompany. Volgens The Athletic mag Thomas Kaminski zich daar trots voor op de borst kloppen.

Onze landgenoot geniet op z'n 31e van zijn eerste seizoen in de Premier League. Op statistiekenvlak is dat voorlopig nog geen hoogvlieger gebleken. Luton staat dus pas achttiende met vijf punten, slikte al twintig tegentreffers en kon ook nog geen enkele keer de nul houden. Daar zou je ongelukkig van worden als doelman, maar The Athletic doet er alles aan om een glimlach op Kaminski's gezicht te toveren.

'Luton worstelt niet dankzij haar doelman, hij is een geweldige schotstopper', titelt het Britse medium bovenaan een uitgebreid artikel over onze landgenoot. Dat Kaminski telkens een kruisteken maakt wanneer hij het veld betreedt of verlaat, valt de krant op, maar vooral zijn uitstekende capaciteiten krijgen roem. Kaminski valt eigenlijk nauwelijks iets te verwijten tot dusver, luidt de conclusie. Elke wedstrijd opnieuw pakt hij uit met belangrijke reddingen, ook al vliegt er telkens wel een bal binnen.

Met twintig tegendoelpunten kan Kaminski uiteraard niet helemaal tevreden zijn, maar de andere degradatiekandidaten doen tot dusver nog slechter. Bournemouth FC (het nummer zeventien) kreeg er 21 om de oren, Burnley al 25 en rode lantaarn Sheffield zit zelfs aan 29. Volgend weekend ontvangt Luton met Liverpool FC een klepper. Een clean sheet halen wordt lastig, maar Kaminski zal wel opnieuw zijn werk hebben. Zoals hij zelf zei na zijn vorige partij: "Het was weer een lastige dag op kantoor". Dat zal waarschijnlijk zo blijven tot en met de laatste speeldag, merkt The Athletic nog fijntjes op.