Burgess held met goal in extremis: Pure vreugde en passie na mijn goal

Burgess held met goal in extremis: "Pure vreugde en passie na mijn goal"

27-10-2023 10:46
1

Donderdagavond wist Union Saint-Gilloise in extremis te winnen tegen LASK Linz in de groepsfase van de Europa League. Christian Burgess was de grote held met een goal in de toegevoegde tijd. De centrale verdediger reageert na afloop op de wedstrijd.

Union begon niet goed aan de wedstrijd en kwam zelfs op achterstand tegen Linz. "LASK speelde goed en ik was eigenlijk wat ontgoocheld hoe we reageerden na de 0-1", citeert Sporza Burgess.

Na rust kwam het antwoord van de Brusselaars dan toch via Amoura, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af na een duwfout van Lazare. Pas in de 84e minuut was het dan toch raak via Puertas die een strafschop scoorde. "De late goals zorgden voor veel extase", zegt Burgess.

Burgess zou in de toegevoegde tijd namelijk nog de winning goal binnenkoppen. "Dit is één van de momenten waar ik na mijn carrière zal op terugkijken. Ik voelde pure vreugde, passie en opluchting na mijn doelpunt", besluit de Engelsman.