Lille-speler Gudmundsson blikt terug op terreuraanslag tijdens België - Zweden

Lille-speler Gudmundsson blikt terug op terreuraanslag tijdens België - Zweden

26-10-2023 11:49

LOSC Lille-speler Gabriel Gudmundsson blikt terug op de terreuraanslag die op 16 oktober tot de dood van twee Zweedse supporters leed. De vleugelverdediger zat op de bank bij Zweden tijdens de wedstrijd tegen de Rode Duivels en vertelt nu over de desbetreffende avond.

Gudmundsson was net als zijn ploegmakkers erg aangedaan toen ze het nieuws vernamen. "Het was een heel vreemd en triest moment voor alle Zweden", klinkt het bij de vleugelverdediger in L’Equipe. "Eerlijk gezegd was ik natuurlijk een beetje bang, net als iedereen, gezien de omstandigheden. We wisten niet wat er verder zou gebeuren", voegt hij toe.

De gebeurtenissen lieten een diepe indruk na bij de spelers. "Iedereen was in shock, niemand heeft ooit zoiets meegemaakt. Het was verschrikkelijk en mijn gedachten zijn bij de slachtoffers en hun families", zegt Gudmundsson.

Gudmundsson vond dat de Brusselse politie goed gehandeld heeft. "Ze zorgden samen met de mensen daar erg goed voor ons. Iedereen zorgde ervoor dat we veilig en wel thuiskwamen", besluit hij.