Blessin onderschat LASK niet: “Ik vind het een topteam, goed in omschakeling”

Blessin onderschat LASK niet: “Ik vind het een topteam, goed in omschakeling”

25-10-2023 13:41
1

Union Saint-Gilloise mikt hoog in een groep met onder andere Liverpool FC in de Europa League. De mannen van Alexander Blessin nemen het donderdag op tegen LASK Linz. De Oostenrijkers hebben momenteel nog geen enkel punt kunnen bijeen voetballen, maar Blessin onderschat ze alvast niet.

Union hoopt op een driepunter tegen LASK Linz om op die manier hun ambities in de Europa League te bevestigen. Union en Blessin hopen door te stoten naar de knock-outfase en een driepunter tegen LASK Linz hoort bij dit plan. Toch ziet Blessin LASK helemaal niet als het kneusje in de groep.

“Ik vind LASK een topteam, dat met veel vertrouwen naar hier zal afzakken”, aldus Blessin, geciteerd door Het Nieuwsblad. “Ze wonnen afgelopen weekend nog van Salzburg. Oké, Salzburg kende niet zijn beste dag, maar toch. LASK lijkt klaar voor de volgende stap. Het zal een lastige wedstrijd worden voor ons. Van onderschatting zal dus geen sprake zijn.”

Blessin gelooft dat LASK voor gevaar kan zorgen in de omschakeling. “Er zijn veel spelers die in de omschakeling een offensieve loopbeweging maken. Dan moeten we vijf, zes, zeven spelers in de gaten houden”, analyseert de Duitser. “De balans in ons team zal belangrijk zijn. In het begin volgden de resultaten niet voor LASK, maar nu wel. Hun structuur staat steeds beter.”