Alvarez vervangt De Bruyne met verve, klik met Haaland én Doku levert goals op

Alvarez vervangt De Bruyne met verve, klik met Haaland én Doku levert goals op

25-10-2023 10:59
3

Eind oktober staat Manchester City tweede in de Premier League en heeft het toch weer een zes op zes te pakken in de Champions League. En dat zonder haar draaischijf, Kevin De Bruyne. De Rode Duivel wordt op dit moment puik vervangen door een wereldkampioen: Julian Alvarez.

De Argentijnse aanvaller beschikt misschien niet over eenzelfde profiel als De Bruyne, maar in steun van Erling Braut Haaland doet hij het geweldig. Zijn eigen statistieken vormen daarvoor het beste bewijs: over alle competities heen zit Alvarez nu aan zeven doelpunten en vier assists. De samenwerking met het Noorse fenomeen in de voorhoede loopt uitstekend. Alvarez bedient hem geregeld met een inventief pasje, maar is vooral de meester van de loopacties, meer dan De Bruyne dat is.

Daar kan niet alleen Haaland van profiteren, maar ook Jérémy Doku. Onze landgenoot beleeft gelukkige wittebroodsweken in Manchester en mocht twee van zijn treffers voor City vieren op pass van Alvarez. Omgekeerd bediende Doku hem afgelopen weekend voor de 1-0 tegen Brighton & Hove Albion. Woensdagavond krijgen Alvarez, Doku en Haaland een nieuwe kans om hun samenwerkingsverband aan te scherpen, wanneer Man City op bezoek trekt bij Young Boys Bern in de Champions League.