Conceição op zijn hoede voor Antwerp: We gaan hier veel problemen krijgen

Conceição op zijn hoede voor Antwerp: "We gaan hier veel problemen krijgen"

24-10-2023 22:01
13

Na een nul op zes is het erop of eronder voor Royal Antwerp FC in de Champions League. Tegen FC Porto moet de landskampioen stilaan punten pakken om de hoop op Europese overwintering te behouden. De bezoekers lijken favoriet, al wil Sergio Conceição het vel van de beer nog niet verkopen voor hij geschoten is.

De trainer van Porto keert nog eens terug naar België, waar hij in de nadagen van zijn spelerscarrière nog schitterde voor Standard Luik. Woensdagavond vormt niet Sclessin, maar de even kolkende Bosuil het decor. Blijkbaar zijn de kranten in Portugal positief over de kansen van de lokale trots, maar dat ziet Conceição lichtjes anders. "We moeten niet meegaan in de verhalen in Portugal dat na de twee wedstrijden tegen Antwerp de kwalificatie wel binnen zal zijn", waarschuwt hij voor onderschatting volgens Gazet van Antwerpen.

Conceição verwacht zich op zijn beurt helemaal niet aan een eenvoudige avond. "Ik denk dat dat allesbehalve het geval zal zijn. Ik denk zelfs dat we veel problemen gaan krijgen. We gaan echt op ons best moeten zijn", zet hij zijn spelersgroep alvast op scherp. Op de valreep heeft de Portugese trainer alvast goed nieuws gekregen uit de ziekenboeg. Enkele twijfelgevallen zoals Eustaquio, Wendell en ouderdomsdeken Pepe hebben groen licht gekregen. "Al is het afwachten of ze allemaal negentig minuten kunnen spelen", houdt Conceição nog een slag om de arm.