Vermeend dopingzondaar bijt van zich af: 'Tuchtprocedure niet goed uitgevoerd'

Vermeend dopingzondaar bijt van zich af: 'Tuchtprocedure niet goed uitgevoerd'

22-10-2023 22:53
1

Alejandro Gómez, ook wel bekend als Papu Gómez, heeft zijn stilzwijgen verbroken nadat woensdag zijn tweejarige schorsing werd aangekondigd. De Argentijn testte positief bij een antidopingcontrole toen hij speelde voor Sevilla, waarna hij in opspraak raakte. Via een officiële verklaring laat Gómez nu van zich horen.

'Niet alleen heb ik me altijd strikt aan alle voorschriften gehouden, maar ik heb mezelf ook gepositioneerd als een fervent verdediger van schone sport en sportiviteit, waarbij ik juist alle vormen van doping heb veroordeeld', luidt het statement van Gómez, wiens dopinggebruik naar eigen zeggen voortkomt uit hoestdrank, via het middel terbutaline. Dat is echter toegestaan en bevordert sportprestaties niet.

'Zonder op de grond van de zaak in te gaan, heb ik het in handen gelegd van mijn advocaten, omdat ik van mening ben dat de behandeling van de tuchtprocedure niet correct is uitgevoerd. Tot slot wil ik alle uitingen van genegenheid en steun bedanken die ik in deze moeilijke tijden op professioneel niveau heb ontvangen', besluit de huidig speler van het Italiaanse AC Monza.