Newcastle United bevestigt onderzoek naar Tonali: 'We blijven hem steunen'

Newcastle United bevestigt onderzoek naar Tonali: 'We blijven hem steunen'

18-10-2023 18:46

Newcastle United heeft een statement naar buiten gebracht over Sandro Tonali. Er loopt een onderzoek naar de middenvelder wegens vermeend illegaal gokken. The Magpies spreken hun steun uit richting Tonali.

Het verhaal is bekend: Tonali wordt verdacht van illegaal gokken, net als verschillende andere Italiaanse spelers. De international zou in zijn tijd bij AC Milan zelfs hebben ingezet op wedstrijden van de Milanese club, mits hij zelf niet speelde. Newcastle, dat afgelopen zomer maar liefst 64 miljoen euro betaalde voor Tonali, bevestigt dat het Italiaanse OM en de bond van dat land onderzoek doen naar de controleur.

'Sandro werkt volledig mee aan het onderzoek. Hij en zijn familie zullen de volledige steun van de club blijven ontvangen', schrijft de club in een statement. Newcastle doet geen uitspraken over de inzetbaarheid van Tonali tegen Crystal Palace komende zaterdag, maar op voorhand lijkt het onwaarschijnlijk dat hij in actie gaat komen.

Naar verluidt moet Tonali vrezen voor een enorme schorsing. Zijn zaakwaarnemer deed al uit de doeken dat de controleur kampt met een gokverslaving.