Fagioli zit met miljoenen aan schulden: 'Tonali dacht aan illegaal gokken'

Fagioli zit met miljoenen aan schulden: 'Tonali dacht aan illegaal gokken'

18-10-2023 12:41
7

Juventus-speler Nicolò Fagioli, die voor zeven maanden is geschorst wegens illegale gokpraktijken, heeft tegenover het Openbaar Ministerie van Turijn zijn verhaal gedaan. De 22-jarige middenvelder vertelt hoe hij in het gokcircuit terecht is gekomen en wijst naar Newcastle United-middenvelder Sandro Tonali, die eveneens een langdurige straf boven het hoofd hangt.

Meerdere Italiaanse voetballers worden beschuldigd van illegaal gokken. Fagioli is de eerste die heeft toegegeven. Hij heeft met het Italiaanse OM een akkoord bereikt over een schorsing van zeven maanden. "Ik begon met het inzetten op wedstrijden in Tirrenia, tijdens een trainingskamp van Italië O21. Ik begon met spelen omdat anderen het deden."

Fagioli lapt Tonali erbij. "Hij was degene die mij voorstelde om op het illegale Icebet te spelen", vertelt hij. Op eigen wedstrijden heeft Fagioli nooit gewed. Langzaam raakte de voetballer in de schulden. "Ik vroeg Federico Gatti om 40.000 euro. Ik vertelde dat ik het nodig had om een horloge te kopen. Ik moet het nog steeds aan hem teruggeven", aldus Fagioli, die met een torenhoge schuld kampt.

"Radu Drăgușin heeft mij in oktober 2022 ook 40.000 euro geleend. Ook dat moet ik hem nog terugbetalen." In totaal heeft Fagioli bijna drie miljoen euro schulden. "Naarmate mijn schulden stegen, kreeg ik steeds zwaardere bedreigingen, zoals: Ik breek je benen. Ik had het gevoel dat ik alleen maar voetbalde om mijn schuld af te lossen. Tijdens Saussolo - Juventus (in april 2023, red.) werd ik gewisseld. Ik barstte in tranen uit op de bank, denkend aan mijn gokschulden."