Moris kan met Luxemburg stap zetten richting EK: Wil het geen finale noemen

Moris kan met Luxemburg stap zetten richting EK: "Wil het geen finale noemen"

16-10-2023 09:25

Anthony Moris, doelman bij Union Saint-Gilloise, neemt het vanavond met de nationale ploeg van Luxemburg op tegen Slowakije. Luxemburg was tot nu toe nog nooit aanwezig op een groot tornooi, maar vanavond kunnen ze een stap richting EK kwalificatie zetten.

Luxemburg staat op dit moment derde in de groep met 11 punten. Slowakije is met 13 punten dus binnen handbereik voor de Rode Leeuwen. “Ik wil het geen droom noemen, omdat dat betekent dat het onmogelijk is om het EK te halen. We geloven echter dat het wel mogelijk is”, klinkt het bij de doelman in Het Nieuwsblad.

Op de vraag of hij extra gemotiveerd is voor het aankomend duel reageert Moris duidelijk. “Ik heb hier net als het team hard voor gewerkt. Daarnaast loopt het zowel sportief als familiaal goed. Ik speel dus met evenveel goesting en drive als toen ik nog in derde klasse speelde.”, klinkt het bij Moris.

Winst tegen Slowakije zou een reuzestap zijn richting EK kwalificatie, maar van stress is er weinig sprake volgens het sluitstuk. “Ik wil het geen finale noemen, eerder een kwartfinale. We kunnen geschiedenis schrijven, maar moeten ons gewoon richten op de drie punten vanavond”, besluit de doelman.