Vandenbempt: “Omdat Courtois gezegd zou hebben dat hij met degradanten speelt?”

Vandenbempt: “Omdat Courtois gezegd zou hebben dat hij met degradanten speelt?”

13-10-2023 11:24
10

Peter Vandenbempt gaat dieper in op de uitspraken van Timothy Castagne over doelman Thibaut Courtois. Vandenbempt kan maar moeilijk geloven dat Castagne zich zo open uitte over de situatie rondom Courtois bij de Rode Duivels.

Vandenbempt vraagt zich hardop af waarom Castagne de keuze maakte om zich zo kritisch te uiten op doelman Courtois. “Wat zou Timothy Castagne bezield hebben om een keer zijn gedacht te zeggen over de zaak-Courtois? En oké, Castagne is na een mooi parcours bij Atalanta en Leicester niet meer de kwetsbare jongen die bij Racing Genk verschrompelde onder het gebrul van Peter Maes, maar deze démarche blijft vreemd”, deelt Vandenbempt aan Het Nieuwsblad.

Vandenbempt stelt dat het mogelijk komt door hetgeen dat Courtois mogelijk gezegd had bij De Rode Duivels. “Toch niet omdat Courtois zou gezegd hebben dat hij bij de nationale ploeg intussen met ‘degradanten’ moest samenspelen? Of is hij door het de facto wegvallen van concurrentie op zijn positie ineens zijn plaats in de hiërarchie uit het oog verloren?”, besluit Vandenbempt.

Momenteel is Courtois nog altijd geblesseerd bij Real Madrid en maakt hij ook geen deel uit van de selectie van De Rode Duivels. Castagne maakte in de zomerse mercato de overstap van het gedegradeerde Leicester City naar Fullham.