'Grote kans als hoofdtrainer op het hoogste niveau lonkt voor Jack Wilshere'

'Grote kans als hoofdtrainer op het hoogste niveau lonkt voor Jack Wilshere'

12-10-2023 20:33

Het lijkt erop dat voormalig Arsenal-middenvelder Jack Wilshere een grote stap kan zetten in zijn carrière als trainer. The Athletic meldt dat de Engelsman in beeld is om hoofdtrainer te worden bij Colorado Rapids, in de Major League Soccer. Er zouden al gesprekken zijn geweest, waarin de 31-jarige Wilshere een goede indruk zou hebben gemaakt.

Dat Colorado Rapids aan Wilshere denkt is vermoedelijk geen toeval. De club is immers eigendom van de Kroenke Sports & Entertainment Group, net als Arsenal. Rapids is momenteel hekkensluiter van de Western Conference in de MLS, met nog twee wedstrijden te spelen. Robin Fraser werd om die reden al op 5 september ontslagen. Op het moment staat Chris Little als interim-coach voor de groep, maar de club zou nu inzetten op Wilshere.

De Engelsman werd meteen nadat hij zijn schoenen aan de wilgen hing jeugdtrainer bij Arsenal. In het afgelopen seizoen behaalde hij met de Onder 18 van de Gunners de finale van de FA Youth Cup, waarin hij met 1-5 verloor van stadsgenoot West Ham United. Wilshere maakte op zestienjarige leeftijd zijn profdebuut voor Arsenal en speelde uiteindelijk 125 wedstrijden voor de club. Tevens kwam hij uit voor Bolton Wanderers, Bournemouth en West Ham United en speelde hij 34 wedstrijden voor Engeland.