Kompany na Burnley – Chelsea: “Dat niveau behalen is geen makkelijke reis”

Kompany na Burnley – Chelsea: “Dat niveau behalen is geen makkelijke reis”

07-10-2023 20:10
1

Burnley en hoofdtrainer Vincent Kompany verloren thuis met 1-4 van Chelsea. Kompany blikt terug op de Premier Leaguematch en geeft aan wat deze verliespartij voor zijn team betekent. De hoofdtrainer geeft aan dat dit geen fijne momenten zijn, maar dat Burnley hier sterker van wordt. Bij Burnley was Rode Duivel Ameen Al-Dakhil verantwoordelijk voor het eigendoelpunt. 

Komany geeft eerst zijn oordeel over het wedstrijdverloop tussen Burnley en Chelsea. “Ik denk dat het een match van momenten is, in de eerste helft creëerden zij niet veel. Het doelpunt dat we tegenkrijgen is een eigendoelpunt. We waren dreigend in de eerste helft, we hoopten dat we de tweede helft ons eigen momentum konden opbouwen”, deelt Kompany via de officiële kanalen van Burnley.

Kompany vertelt dat Chelsea een pittige opponent is voor Burnley. “Maar tegen dit soort tegenstanders, van dit niveau, daar hebben we op dit moment niet een constant genoeg niveau voor over 90 minuten. Dat kost ons op dit moment punten. We willen graag punten tegen deze teams halen maar op dit moment lukt dat niet”, aldus Kompany.

Er wordt aangehaald dat Kompany en Burnley ook een zwaar programma hebben gehad tot nu toe in de Premier League. “Ja, of je tegen Chelsea thuis of Manchester City thuis speelt, het zijn altijd lastige wedstrijden. We hebben kunnen tonen dat we bijvoorbeeld tegen Manchester United echt mee kunnen. De reis naar het niveau dat we willen behalen is nooit een gemakkelijke reis. Deze momenten zijn niet fijn, maar voor het karakter van het team en de staf zijn dit momenten waar we sterker van worden”, besluit Kompany.