De Condé voor Čukarički – Genk: Dan zijn wij niet de sterkste ploeg morgen

De Condé voor Čukarički – Genk: "Dan zijn wij niet de sterkste ploeg morgen"

04-10-2023 11:40
2

Dimitri de Condé, de technisch directeur van KRC Genk, blikt vooruit op de ontmoeting met het Servische FK Čukarički in de Conference League. Genk zit verder met Fiorentina en Ferencvaros in Groep F. De Condé vindt FK Čukarički de minst sterke tegenstander voor Genk.

De Condé wordt gevraagd of het voor Genk tegen Čukarički een must-win-match wordt in de Conference League. “Must win match, dat weet je pas als er 6 matchen gespeeld zijn. Het is wel zo, als je de kwaliteit in schat van de tegenstanders, dan kom je wel graag uit Servië met punten terug om te kunnen overwinteren”, deelt De Condé voor de camera’s van Het Belang van Limburg.

De Condé gaat ervanuit dat Čukarički kansen ruikt tegen Genk. “Absoluut, zij gaan denken van, Genk is een goede ploeg, maar is de laatste weken niet al te stabiel geweest. Wij gaan kansen hebben tegen Genk en willen de eerste wedstrijd goed starten. We gaan een heel gemotiveerde tegenstander tegenkomen, de sfeer daar is altijd een beetje vijandig, we moeten heel waakzaam zijn”, vertelt de Condé.

De Condé weet wat er nodig is voor Genk om te winnen, toch ziet hij wel een mogelijk struikelblok tegen Čukarički. “Als wij ons voetbal kunnen ontwikkelen wat we in Brugge hebben gedaan en ook tegen Westerlo, dan is de kwaliteiten van de tegenstander minder belangrijk. Maar als we dat niet doen en de duels in gaan, dan denk ik niet dat wij de sterkste ploeg gaan zijn morgen”, besluit de Condé.