Barça-ster wijst naar Frenkie de Jong: Hij heeft mij meest verrast

Barça-ster wijst naar Frenkie de Jong: "Hij heeft mij meest verrast"

03-10-2023 20:18

João Félix is van alle spelers bij FC Barcelona het meest onder de indruk van Frenkie de Jong. Dat vertelde de Portugees op de persconferentie, daags voor het Champions League-duel met FC Porto in het Estádio do Dragão.

Félix kwam tijdens de zomerse transferperiode op huurbasis over van Atlético Madrid. Op de vraag wie hem het meest verrast heeft, geeft de 23-jarige aanvaller een eerlijk antwoord. "Dat is Frenkie. Ik kende hem al van tv, maar in persoon heb je een ander perspectief op zijn spel en zijn controle", steekt hij de loftrompet over de ex-Ajacied. Ook Robert Lewandowski kan hem bekoren. "Iedereen weet dat hij een doelpuntenmaker is, een ongelooflijke spits."

Félix is sterk begonnen aan zijn periode bij Barça. In zes optredens scoorde hij drie keer en gaf hij twee assists. "Barça is een grote club en de manier van spelen past goed bij mij. Het verschil met Atlético is de manier van spelen. Het betekent niet dat de manier van spelen van Atlético slecht is, maar ik pas beter bij het spel van Barcelona. Ik had een verandering nodig en ik ben nu gelukkig."

Volgens Félix heeft de selectie van Xavi een duidelijk doel in de Champions League. "We bekijken het stap voor stap. We willen ons bij de kandidaten voor de eindzege voegen."