Bondscoach Zweden gaat all-in tegen Rode Duivels: “Hiermee duidelijkheid”

Bondscoach Zweden gaat all-in tegen Rode Duivels: “Hiermee duidelijkheid”

02-10-2023 21:32
8

Janne Andersson, de bondscoach van Zweden, heeft aangegeven all-in te gaan tegen onder meer de Rode Duivels. Andersson blijft alleen bondscoach bij Zweden wanneer het land zich plaatst voor het EK van 2024 in Duitsland. Wanneer de kwalificatie niet lukt, dan neemt de bondscoach na zeven jaar afscheid.

Het lijkt een lastige opgave te gaan worden voor Zweden. Na vijf gespeelde matchen staat Zweden op een derde plaats met 6 punten. De Rode Duivels staan eerste met dertien punten en Oostenrijk staat tweede met eveneens dertien punten. Alleen de eerste twee landen gaan door naar het eindtoernooi.

Zweden verloor in de laatste match thuis met 1-3 van Oostenrijk. Toch is Andersson resoluut. “Mijn enige doel is de kwalificatie voor het EK. Er zijn deze herfst nog drie interlands te spelen en dus kan het nog. Maar ik weet dat er na de nederlaag tegen Oostenrijk vraagtekens geplaatst zijn bij mijn functioneren en hiermee wil ik voor iedereen duidelijkheid brengen”, citeert Het Nieuwsblad Andersson.

Andersson en Zweden komen voor de EK-kwalificatie ook nog op bezoek bij De Rode Duivels. Deze match vindt plaats op 16 oktober. Vervolgens moet Zweden het ook nog opnemen tegen Azerbeidzjan en Estland.