Defour vond Mechels puntje verdiend: Heel veel grote kansen kreeg Antwerp niet

Defour vond Mechels puntje verdiend: "Heel veel grote kansen kreeg Antwerp niet"

01-10-2023 10:16
5

KV Mechelen en Royal Antwerp FC hebben hun aanhang niet kunnen verwennen in hun streekduel. Beide ploegen bleven steken op de nul, omdat het moeilijk bleek om door elkaars organisatie heen te breken. Daarvoor wilde Steven Defour graag een pluim op de hoed van zijn manschappen steken.

De trainer van Malinwa kon vooral tevreden zijn over de tactische discipline van zijn jongens. "We stonden heel goed, dit is een verdiend punt. We hadden het in de tweede helft een kwartiertje moeilijker, maar heel veel grote kansen kreeg Antwerp niet", doet hij zijn relaas bij Sporza. KV Mechelen moest de bal vaak aan de tegenstander laten, maar was uiteindelijk misschien nog het gevaarlijkst. Zowel voor als na rust miste Lion Lauberbach een lage voorzet.

Met een gelijkspel kon Defour al bij al best leven. "Met een punt schieten we niet veel op in de ranking, maar we hebben als ploeg wel het gevoel dat we overal iets kunnen rapen", probeert hij de sfeer binnen de kleedkamer te schetsen. Na een één op negen lijkt het wel weer dringend tijd om aan te knopen met de overwinning. Of dat in oktober zal gebeuren, moet nog blijken. Met verplaatsing naar RSC Anderlecht en KRC Genk ogen de eerstvolgende opdrachten alvast zwaar.