Anderlecht neemt drie punten mee naar huis na pittige helft tegen Eupen

30-09-2023 17:57 Laatste update: 18:02
62

RSC Anderlecht heeft uit bij KAS Eupen met 1-3 gewonnen. Het was een pittige match voor paars-wit uit bij De Panda's. Namens Anderlecht kwamen Anders Dreyer en Luis Vazquez tot scoren. Ook kwam er een eigendoelpunt van Eupen bij, deze kwam op naam van verdediger Rune Paeshuyse. Namens Eupen wist Isaac Nuhu op fraaie wijze een doelpunt te maken.

RSC Anderlecht ging op bezoek bij KAS Eupen in de negende speelronde van de Jupiler Pro League. Na 28 seconden was het Anders Dreyer die Anderlecht op voorsprong bracht na een misverstand op het Eupense middenveld. Dreyer wist te scoren vanuit een moeilijke hoek.

In de beginfase was Anderlecht heer en meester, het had er alle schijn van dat paars-wit de wedstrijd snel ging beslissen tegen De Panda’s. Eupen wist de eerste stormfase van Anderlecht te doorstaan. De wedstrijd ging vervolgens een rustigere fase in.

Van een rustigere fase gingen we naar een slordige fase tussen Anderlecht en Eupen. Na 38 minuten kwam Eupen op gelijke hoogte via een fraai doelpunt van Isaac Nuhu. De aanvaller wist de bal met een halve omhaal knap langs doelman Kasper Schmeichel te werken.

Eupen ging met een beter gevoel rusten dan Anderlecht
Eupen kon met een beter gevoel de kleedkamers opzoeken dan Anderlecht. Het was Anderlecht dat na de pauze op zoek ging naar de voorsprong tegen Eupen. Meerdere voorzetten van Anderlecht kwamen, alleen deze konden uiteindelijk niet gevaarlijk worden.

In de 67e minuut pakte Anderlecht de voorsprong. Hazard controleerde een lange pass van Rits en gaf vervolgens scherp voor. Luis Vazquez werkte de bal samen met verdediger Rune Paeshuyse in het doel. Het werd een eigendoelpunt van Paeshuyse.

Opnieuw leek Anderlecht door te gaan drukken nadat de ploeg op voorsprong kwam, toch werd Eupen weer zeer gevaarlijk. Nuhu had de gelijkmaker op zijn schoen, maar schoot de bal wild over het doel van Schmeichel heen.

In de 88e minuut gooit Vazquez de match op slot. De spits troefde in de lucht Paeshuyse af, waardoor hij alleen op het Eupense doel af kon. Oog in oog met doelman Slonina faalde de spits niet, waardoor hij Anderlecht de veilige haven in schoot.

In de tweede helft controleerde Anderlecht de wedstrijd en had het aanzienlijk minder moeite met Eupen dan in de eerste helft.