Opvallend gerucht uit Frankrijk: Zidane in beeld als trainer in geboortestad

Opvallend gerucht uit Frankrijk: Zidane in beeld als trainer in geboortestad

29-09-2023 10:16
1

Hoewel Olympique Marseille woensdag met Gennaro Gattuso hun nieuwe trainer aanstelde, duiken er in Frankrijk al geruchten op over zijn opvolger. France Bleu Provence meldt namelijk dat Zinedine Zidane met de club akkoord zou zijn om er coach te worden van de Franse topclub. Er zit echter één voorwaarde aan: de club moet worden overgenomen door Saudi-Arabië.

Onlangs besloot Marcelino op te stappen als trainer in de Franse havenstad. De Spaanse coach zag geen perspectief om tot goede resultaten te komen, omwille van het onveilige werkklimaat. Verschillende bestuursleden werden bedreigd en de situatie bij de club zou volgens Marcelino niet kunnen leiden tot goede sportieve resultaten. Gattuso werd eerder deze week aangesteld als opvolger.

Het is echter de vraag hoe lang Gattuso in dienst zal zijn bij Marseille, nu de naam van Zidane wordt genoemd. Supporters van de club zouden al jaren hopen op de oud-speler van onder meer Real Madrid en Juventus, die als trainer met de Koninklijke driemaal de Champions League won. Hoewel Zidane nooit voor Marseille speelde, is hij wel geboren en getogen in de stad. Naar verluidt ligt er al een akkoord klaar tussen Zidane en Saudi-Arabië, om als trainer aan de slag te gaan zodra de club kan worden gekocht. Of eigenaar Frank McCourt bereid is om de club te verkopen is nog maar de vraag.