Ploegmaat De Bruyne en Doku krijgt vertrouwen van Guardiola, prachtige beloning

Ploegmaat De Bruyne en Doku krijgt vertrouwen van Guardiola, prachtige beloning

27-09-2023 21:05

Voor het duel met Newcastle United had Pep Guardiola een prachtige beloning voor de Nederlander Nathan Ake. De ploegmaat van Kevin De Bruyne en Jérémy Doku is aanvoerder van Manchester City tijdens de bekerwedstrijd. Het is de eerste keer dat Aké de band draagt bij Manchester City

Onder andere Kyle Walker en Ruben Dias zitten op de bank, waardoor de band klaarblijkelijk naar Aké gaat. Guardiola geeft de Nederlander daarmee een beloning voor zijn goede en consistente spel. Aké gaat met Manchester City op bezoek bij Newcastle United voor de derde ronde van de Carabao Cup. Naast de Nederlander begint onder andere Kalvin Phillips weer eens in de basis en Stefan Ortega mag het doel verdedigen. Rode Duivel Doku neemt net als doelman Ederson plaats op de bank.

Aké vertelde voor aanvang van de westrijd hoe belangrijk het bekertoernooi is voor City. "Het is altijd lastig om in Newcastle te winnen, maar het is een volgende prijs die we willen pakken. Daarvoor moeten we de zege pakken. We zien vandaag als een mooie kans om dit toernooi goed op te starten en zo door te stoten naar de volgende fase."