Defourny ontpopt zich tot redder, Antwerp en RWDM spelen gelijk

23-09-2023 22:42 Laatste update: 22:42
42

Royal Antwerp FC en RWDM verdeelden de punten, de match eindigde in een 0-0 gelijkspel. Dit was vooral te danken aan Theo Defourny, de doelman stopte twee strafschoppen van spits Vincent Janssen

Wim Smet floot voor de eerste keer op De Bosuil tussen Royal Antwerp FC en promovendus RWDM. De match begon erg rustig, Antwerp was dominant, maar het leverde niet direct veel kansen op voor The Great Old.

Na 25 minuten spelen waren beiden doelmannen nog niet aan het werk gezet. In de volgende fase van de eerste helft ontstond er van beide kanten meer dreiging. Dit leverde alleen geen grote doelkansen op. De gehele eerste helft leverde weinig spektakel op en de ploegen gingen met een 0-0 stand de kleedkamer in.

Na 46 minuten kwam pas de eerste bal tussen de palen. Een kopstoot van Gueye ging richting het doel van Butez, maar de doelman wist de bal te klemmen. De match was allesbehalve sensatie, tot Antwerp in de 62e minuut een penalty kreeg.

Janssen werd aangetikt door Segovia en verdiende volgens de VAR een strafschop. Janssen ging zelf achter de bal staan, maar zijn poging werd gestopt door doelman Theo Defourny. Hoofdtrainer Mark van Bommel besloot in te grijpen en bracht Gyrano Kerk en Arbnor Muja de ploeg in.

In de 72e minuut kreeg Antwerp opnieuw een strafschop tegen RWDM. Opnieuw ging Janssen achter de bal staan, maar de spits stuitte weer op de doelman van RWDM. Zowel Janssen als Defourny kozen voor de andere hoek en de doelman ontpopte zich tot de held van de avond.

In de slotfase waren Antwerp en spits Janssen fanatiek op zoek naar de voorsprong, maar het slotoffensief bracht niet het gewenste resultaat. RWDM wist stand te houden en behaalde een punt op De Bosuil dankzij een fantastisch keepende Defourny.