AZ-trainer laat spelers direct 'pijn incasseren' na afgang in Bosnië:

AZ-trainer laat spelers direct 'pijn incasseren' na afgang in Bosnië:

21-09-2023 22:22

Pascal Jansen was verbijsterd door wat zijn ploeg AZ liet zien in de tweede helft van het duel met Zrinjski. De Alkmaarders gingen met een 0-3 voorsprong de rust in, maar gaven het na de onderbreking helemaal weg en verloren met 4-3. De trainer van AZ strafte daarom zijn spelers direct na de wedstrijd

"Hier zijn geen woorden voor", vertelt een zichtbaar teleurgestelde Jansen tegenover ESPN. Hij zorgde er na het duel direct voor dat de spelers waaronder Jordy Clasie en Mathew Ryan zouden beseffen wat zich had voorgedaan in Bosnië. "Het was uiteraard doodstil in de kleedkamer en die stilte hebben we ook echt wel even gepakt. We hebben geluisterd naar wat er in het stadion te horen was en hoe de tegenstander binnenkomt. Die pijn moet je dan ook incasseren en voelen."

Jansen kan de vinger ook niet op de zere plek leggen, waar het misging in de bizarre tweede helft. "Ik heb dit AZ in de laatste anderhalf jaar nog nooit gezien. Ik heb hier ook geen verklaring voor. Dit is beneden alle peil wat we in de tweede helft hebben laten zien. Daar zijn we allemaal verantwoordelijk voor." AZ staat door het verlies nu derde in de Conference League-Poule, want ook Aston Villa verloor. De Engelse ploeg deed dat tegen Legia Warschau.