Van der Heyden: 'Op Anfield spelen moet geweldig zijn, ik ben jaloers'

Van der Heyden: 'Op Anfield spelen moet geweldig zijn, ik ben jaloers'

21-09-2023 12:30

Siebe Van der Heyden blikt terug op zijn periode bij Union. De centrale verdediger vertrok in juli richting RCD Mallorca voor om en bij de 3,5 miljoen euro (inlcusief bonussen). De éénmalige Rode Duivel werd overgenomen van Union Saint-Gilloise. Donderdagavond spelen de Brusselaars hun eerste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League tegen Toulouse. 

Van der Heyden blikt in Het Laatste Nieuws terug op zijn tijd bij Union, waarmee hij promoveerde naar 1A, zijn Europees debuut mocht maken en zelfs Rode Duivel werd. "Ik kijk nog naar elke match als ik zelf niet moet spelen", klinkt het bij Van der Heyden. De centrale verdediger zat afgelopen seizoen in de tribune toen hij door een schouderblessure machteloos moest toekijken hoe zijn ploeg naast de titel greep tegen Club Brugge. "Ik heb het daar nog moeilijk mee, maar het wist de mooie herinneringen niet uit", zegt Van der Heyden.

Donderdagavond neemt Union het op tegen Toulouse in de Europa League. Daarna mogen de Brusselaars op bezoek richting Liverpool. "Toen ik de loting zag was ik toch een beetje jaloers. Het moet geweldig zijn om op Anfield te voetballen", zegt Van der Heyden.

Van der Heyden neemt het volgende week echter zelf op tegen Barcelona, dat dinsdagavond Antwerp makkelijk opzij wist te zetten met een forfaitscore. "Mocht je me een paar jaar geleden verteld hebben dat ik tegen toppers in één van de beste competities ter wereld zou spelen, had ik je voor gek verklaard. Maar zo zie je maar dat alles in het leven kan als je er zelf in blijft geloven", voegt Van der Heyden eraan toe.

Van der Heyden lijkt zijn draai ondertussen gevonden te hebben bij Mallorca. De centrale verdediger mocht de laatste twee wedstrijden starten in de basis, waarin Mallorca meteen 2 clean sheets wist te pakken.