Barcelona-spelers doorgelicht: de verloren zoon, La Masía-boys & vriendschap

Barcelona-spelers doorgelicht: de verloren zoon, La Masía-boys & vriendschap

19 september - 12:00 Laatste update: 14:25

Royal Antwerp FC debuteert dinsdag in de Champions League tegen FC Barcelona. Over Antwerp weten we natuurlijk al het een en ander, dus hebben we de schijnwerpers gericht op het elftal waarmee Barcelona afgelopen zaterdag Real Betis afdroogde met 5-0

Keeper
Marc-André ter Stegen (31 jaar, Keeper, Duitsland) - €35,00 mln.
Ter Stegen is al jaren de vaste keuze tussen de palen voor Barcelona en staat bekend om zijn indrukwekkende reddingen en voetballende kwaliteiten. De keeper wordt wel eens de Berlijnse muur genoemd vanwege de reflexen die hij heeft op de doellijn.

Verdediging
Andreas Christensen (27 jaar, Centrale verdediger, Denemarken) - €40,00 mln.
Christensen, afkomstig van Chelsea, brengt stabiliteit en ervaring in de achterhoede van Barcelona. Bijzonder aan Christensen is dat de speler alles van tevoren ziet gebeuren en een enorm anticipatievermogen heeft.

Jules Koundé (24 jaar, Centrale verdediger, Frankrijk/Benin) - €60,00 mln.
Koundé is een van de meest gewilde jonge verdedigers in Europa en staat bekend om zijn snelheid en technische vaardigheden. Dat is opmerkelijk aangezien het hier om een centrale verdediger gaat.

Alejandro Balde (19 jaar, Linkervleugelverdediger, Spanje) - €50,00 mln.
Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Balde al indruk gemaakt met zijn aanvallende impulsen en verdedigende kwaliteiten. Bijzonder is dat de verdediger al sinds zijn achtste jaar bij Barcelona voetbalt en daarmee een echt jeugdproduct is van de Catalanen.

João Cancelo (29 jaar, Rechtervleugelverdediger, Portugal) - €50,00 mln.
Cancelo's technische vaardigheden en aanvallende drang maken hem tot een van de beste vleugelverdedigers ter wereld. Wat hem bijzonder maakt is dat hij de Duitse, Portugese, Engelse, Italiaanse landstitels allemaal binnen haalde met zijn vorige clubs. Kwam deze zomer - na een verhuurperiode aan Bayern München - over van Manchester City. 

Middenveld
Oriol Romeu (31 jaar, Defensief middenveld, Spanje) - €5,00 mln.
Romeu's ervaring en vermogen om het middenveld te controleren zijn cruciaal voor het evenwicht van het team. Romeu verliet Barcelona 12 jaar geleden en is nu weer terug bij de Catalanen.

Gavi (19 jaar, Centraal middenveld, Spanje) - €90,00 mln.
Gavi is een van de meest opwindende talenten uit La Masia en staat bekend om zijn creativiteit en technische vaardigheden.

Frenkie de Jong (26 jaar, Centraal middenveld, Nederland) - €75,00 mln.
De Jong is de metronoom van Barcelona en zijn spelinzicht en passing zijn van wereldklasse. Gekenmerkt door zijn onnavolgbare dribbel vliegt hij soms wel langs 2 of 3 spelers tegelijk.

Aanval
João Félix (23 jaar, Linksbuiten, Portugal) - €50,00 mln.
Félix's flair en vermogen om verdedigers te verslaan maken hem tot een constante dreiging in de aanval. Felix stopte bijna met voetballen op 12-jarige leeftijd, maar de aanmoedigingen van zijn vader zorgden ervoor dat hij bleef voetballen en nu een topspeler is.

Ferran Torres (23 jaar, Rechtsbuiten, Spanje) - €30,00 mln.
Torres is een dynamische aanvaller die zowel kan scoren als assists kan leveren. Torres schoot tegen Real Betis de allereerste vrije trap voor Barcelona in de touwen na de vertrokken Lionel Messi, wat alweer enkele jaren geleden is.

Robert Lewandowski (35 jaar, Centrumspits, Polen) - €30,00 mln.
Lewandowski is een van de meest dodelijke spitsen ter wereld en zijn doelpuntenrecord spreekt voor zich.

Bijzondere vermelding
De vriendschap tussen Robert Lewandowski en Gavi is opmerkelijk. Ondanks het grote leeftijdsverschil tussen de twee, hebben ze een speciale band op en buiten het veld. Ze worden vaak samen gezien tijdens trainingssessies, en hun interacties tijdens wedstrijden laten zien hoe hecht hun relatie is.

@messi10era Lewandowski & Gavi friendship 🤩 #shafieosman #gavi #lewandowski #friends #fcbarcelona #football #futbol #messi #ronaldo #cristianoronaldo #fyp #trending #leomessi #barca #goals #bestfriend #soccer #moment #somali #foryoupage #viral #goviral #championsleague #felix #neymar ♬ ShafieOsman - Messi

Met zo'n getalenteerde en ervaren groep spelers in het team van de Catalanen, belooft het debuut van De Great Old een kraker te worden. De match wordt op dinsdagavond om 21 uur gespeeld.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s