Gaat Ruben vader Mark van Bommel achterna? Als hij in alles nog iets beter wordt

Gaat Ruben vader Mark van Bommel achterna? "Als hij in alles nog iets beter wordt"

12-09-2023 21:58

Bert van Marwijk is erg trots op de stappen die zijn kleinzoon Ruben van Bommel - de zoon van Antwerp-trainer Mark - maakt. De oud-trainer van onder andere Feyenoord en Oranje is erg betrokken bij de carrière van de aanvaller van AZ en zag hem van PSV opgroeien tot een steeds betere speler.

"Bij PSV was hij toen heel erg klein", vertelt Van Marwijk bij 1Limburg over de eerste voetbalstappen van Van Bommel. "Hij moest vanaf zijn negende ook al elke dag van Meerssen naar Eindhoven toe met de trein. Hij moest dan zo vroeg weg en was zo laat thuis ook. Toen hebben we besloten, het is misschien beter dat je op een iets ander niveau gaat spelen. Bij PSV was hij altijd één van de grootste talenten, dus bij MVV kon hij zo makkelijk mee."

Volgens Van Marwijk zit er ook nog genoeg potentie in de jonge Van Bommel. "Als hij in alles nog ietsje beter wordt en ik denk dat dat wel kan. Hij zit nu een beetje in de fase van de brutaliteit die hij terug moet vinden. Dat had hij ook bij MVV, veel eigen initiatief nemen en soms meer aan jezelf denken. Meer acties maken, want hij is ook heel effectief. Hij denkt bij elke actie alleen maar aan hoe hij het snelste bij de goal kan komen."