OFFICIEEL: Kortrijk haalt wéér versterking over Kanaal met ervaren rot Cathcart

OFFICIEEL: Kortrijk haalt wéér versterking over Kanaal met ervaren rot Cathcart

05-09-2023 20:58 Laatste update: 23:01
8

KV Kortrijk doet er in de slotdagen van de zomermercato werkelijk alles aan om kwaliteit toe te voegen aan de selectie. Craig Cathcart is de volgende versterking in het rijtje. De 34-jarige mandekker brengt een karrenvracht aan ervaring mee vanuit het Verenigd Koninkrijk.

De voorbije tijd trok KVK al onder meer Marco Kana, Alexander Mighten en Sheyi Ojo aan met het oog op de degradatiestrijd. Die belooft bijzonder verbeten te worden, aangezien De Kerels na zes speeldagen nog maar één puntje tellen. Achteraan krijgt Edward Still er nu een nieuwe pion bij. De ervaren Cathcart moet voor een onmiddellijke kwaliteitsinjectie zorgen.

De Noord-Ier ondertekende in het Guldensporenstadion een overeenkomst voor één seizoen met een optie voor een bijkomend jaar. Als jeugdspeler groeide hij door bij Manchester United, maar daar kon Cathcart nooit een plek in het A-elftal verwerven. Via Blackpool FC werkte de centrale verdediger zich op tot bij Watford FC. Nu gaat hij voor zijn tweede Belgische avontuur. In 2007, liefst zestien (!) jaar geleden, kwam hij al op huurbasis uit voor Royal Antwerp FC. Hij werkte toen dertien wedstrijden af in de Tweede Klasse.

Met Watford beleefde hij zijn grootste successen. Sinds medio 2015 kwam Cathcart er hoofdzakelijk uit in de Premier League, op twee jaren in de Championship na. In totaal staat zijn teller op 183 wedstrijden op het Engelse hoogste niveau. Daarnaast leerde Cathcart het klappen van de zweep bij de nationale ploeg van Noord-Ierland. Daar verzamelde hij 61 caps en was hij zelfs aanwezig op het EK van 2016. Op dat toernooi miste hij geen enkele van de 360 speelminuten.