'Knockaert (ex-Standard) keert terug om tegen degradatie in Ligue 2 te strijden'

'Knockaert (ex-Standard) keert terug om tegen degradatie in Ligue 2 te strijden'

03-09-2023 22:00
1

Op bijna 32-jarige leeftijd is het tijd voor een stapje terug, meent Anthony Knockaert. De gewezen flankaanvaller van onder meer Standard Luik staat op het punt om zich te vervoegen bij Valenciennes FC.

Volgens Foot Mercato is die overeenkomst bijna rond. Knockaert kennen we in ons land van een sterke passage bij Standard, maar verdiende zijn strepen vooral in de Championship. Zowel met Leicester City als met Brighton & Hove Albion dwong hij promotie af naar de Premier League. Telkens was hij toen een bepalende speler. Op het hoogste niveau in Engeland lukte het slechts met mondjesmaat. Zijn beste periode viel tussen 2017 en 2019, toen hij 63 PL-wedstrijden betwistte voor Brighton. Daarin scoorde hij vijf keer.

Nadien zakte Knockaert terug af naar de Championship, waar hij eerst bij Nottingham Forest en later bij Fulham FC opnieuw van grote waarde was. Sinds The Cottagers terug bij de elite spelen, is de linkspoot echter uit de gratie gevallen. Uitleenbeurten aan het Griekse Volos en recent nog Huddersfield Town brachten niets op, mede door een blessure aan de knie. Nu gaat Knockaert verder bij Valenciennes, dicht bij zijn geboortestad Roubaix. Ook die ploeg komt uit in de tweede klasse. Knockaert zal in die Ligue 2 hoogstwaarschijnlijk wel tegen de degradatie moeten knokken.