Ajax mag na wanvertoning tegen Ludogorets toch naar de Europa League

31-08-2023 22:02
1

Ajax heeft donderdagavond de eigen fans zwaar teleurgesteld met een dramatisch optreden tegen Ludogorets. De Amsterdammers verloren in een matige wedstrijd met 0-1 van Ludogorets. Door de ruime winst in Bulgarije mag de Nederlandse ploeg alsnog de Europa League in.

Ajax verdedigde een 1-4 voorsprong uit het heenduel tegen Ludogorets. Al vanaf het eerste fluitsignaal leek het bij Ajax niet op het voetbal dat Steijn wil spelen. De Amsterdammers oogden futloos en leken er niet echt vol voor te willen gaan. Op een schot van Kenneth Taylor na viel er bijzonder weinig te beleven. Uiteindelijk gingen de Amsterdammers zonder goals de rust in. Het publiek trakteerde de manschappen van Steijn dan ook op een flink fluitconcert.

Na de rust leek het even beter te worden. De bal ging wat sneller rond en het tempo leek omhoog te gaan, maar die periode duurde niet heel lang. Ajax zakte gewoon weer terug in het matige en futloze spel en tot overmaat van ramp kwam de thuisploeg ook nog op achterstand. Matías Tissera zorgde rond minuut 60 voor de 0-1. Uiteindelijk bleef de 0-1 op het scorebord staan en moest Ajax onder een nog luider fluitsignaal richting de kleedkamers.

Het spel was er absoluut niet naar, maar de Amsterdammers mogen wel de groepsfase van de Europa League in.