Newcastle-aanvoerder betrokken bij massale vechtpartij, politie doet onderzoek

Newcastle-aanvoerder betrokken bij massale vechtpartij, politie doet onderzoek

29-08-2023 22:10
2

De lokale politie in Newcastle doet momenteel onderzoek naar een vechtpartij waarbij Jamaal Lascelles betrokken is. De aanvoerder van Newcastle United kreeg tijdens een avondje stappen ruzie met een groep van zes tot acht mannen. Die ruzie escaleerde uiteindelijk, waarbij ook klappen vielen. 

Op de beelden die rondgaan op internet is te zien hoe Lascelles, in de nacht van 19 op 20 augustus, een klap uitdeelt. Even daarvoor is hij zelf geraakt. The Daily Mail meldt dat de 29-jarige Lascelles werd aangevallen door een bende die dreigde hem én zijn broer neer te schieten. 

Na de 1-0 nederlaag van Newcastle bij Manchester City (19 augustus, red.) ging Lascelles samen met zijn jongere broer en een vriend het centrum van Newcastle in. De spelersgroep had twee dagen vrijaf gekregen van manager Eddie Howe. Rond een uur of 4, toen de verdediger de nachtclub had verlaten, raakte hij slaags in een straatgevecht.

The Daily Mail weet ook te melden dat de negentienjarige jongere broer van Lascelles uit het niets een elleboogstoot zou hebben ontvangen, waarna hij besloot in te grijpen. De politie is momenteel op zoek naar getuigen.