Clasie (ex-Club Brugge) blijft tot 2025 verbonden aan AZ Alkmaar

Clasie (ex-Club Brugge) blijft tot 2025 verbonden aan AZ Alkmaar

28 augustus - 21:26

Jordy Clasie heeft zijn contract bij AZ verlengd. Beide partijen waren al mondeling akkoord, maar inmiddels staat de handtekening ook onder een contract tot 2025. Ook staat er een optie voor nog een extra jaar in de verbintenis.

Clasie is op 32-jarige leeftijd nog altijd een vaste waarde in de overwegend jonge ploeg van trainer Pascal Jansen. Voor zijn overstap naar Alkmaar speelde de middenvelder in het shirt van Excelsior, Feyenoord, Southampton en Club Brugge. Clasie is ook vice-aanvoerder van de Alkmaarders. Door de langdurige blessure van Bruno Martins-Indi, heeft hij de band zelfs al bijna een jaar vast om.

Volgens technisch directeur Max Huiberts was er ook nog interesse vanuit andere clubs voor Clasie: 'Jordy is met zijn ruime ervaring en de vele wedstrijden die hij al voor AZ heeft gespeeld heel belangrijk voor het team. Wensen en ambities hebben spelers altijd, dat geldt ook voor Jordy. Mede door zijn goede seizoen in Europees verband is er ook belangstelling voor hem geweest. Tegelijkertijd krijg ik van Jordy door dat hij bij ons heel erg op zijn plek is.'