'Kudus gaat Ajax definitief verlaten, contract getekend en presentatie in 24 uur'

'Kudus gaat Ajax definitief verlaten, contract getekend en presentatie in 24 uur'

27-08-2023 17:15

Mohammed Kudus heeft zijn contract bij West Ham United getekend. Dat melden onder andere The Athletic en Fabrizio Romano. Niets staat een transfer van de Ghanees nog in de weg en zijn presentatie zal later op de zondag of maandag volgen.

Kudus heeft een contract voor vijf jaar getekend, met een optie voor nog een extra jaar. Ajax ontvangt een bedrag van 44,5 miljoen euro voor de diensten van de Ghanese aanvaller. Kudus is ook al door zijn medische keuring heen en de Amsterdammers behouden ook nog een doorverkooppercentage van tien procent. De verwachting is dus dat de presentatie niet lang meer op zich laat wachten.

Edson Álvarez en Kudus worden dus definitief herenigd bij West Ham United. De deal rond de Ghanees is er een van de lange adem, aangezien de clubs er langere tijd maar niet uitkwamen. Eerder klapte een deal met tussen Brighton en Kudus ook al, maar West Ham besloot echt door te pakken. Ajax is ter vervanging van de Ghanees bezig met de komst van of Georges Mikautadze of Thiago Almada.