'Allerlaatste horde ook genomen: Kudus gaat zondag tekenen bij West Ham'

'Allerlaatste horde ook genomen: Kudus gaat zondag tekenen bij West Ham'

27 augustus - 11:12

Mohammed Kudus zal zondag zijn handtekening gaan zetten onder een vijfjarig contract bij West Ham United. De Ghanees heeft zijn medische keuring doorstaan, waardoor niets een transfer meer in de weg staat.

Dat meldt Fabrizio Romano. Het was al even duidelijk dat Kudus de overstap naar West Ham zou maken, maar nu is de allerlaatste horde ook genomen. De linkspoot is ongeschonden uit het Europa League-duel tussen Ludogorets gekomen en heeft zijn medische keuring doorstaan. Daardoor kan hij zijn krabbel zondag onder zijn nieuwe contract gaan zetten.

Naar verluidt ontvangt Ajax zo'n 45 miljoen euro voor Kudus, die in totaal drie jaar in Amsterdam speelde. In 2020 pikte Ajax hem nog voor negen miljoen op bij FC Nordsjaelland. Bij West Ham gaat de middenvelder annex aanvaller weer samenspelen met Edson Álvarez, die deze zomer ook transfereerde naar The Hammers. Zaterdag liet manager David Moyes zich al kort uit over de komst van Kudus. "Ik geloof dat hij hier vandaag (zaterdag, red.) is gekomen om zijn medische keuring te ondergaan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s