Eupen doet opnieuw goede zaken en wint ook van OH Leuven

26-08-2023 20:14
18

KAS Eupen heeft thuis met 3-1 gewonnen van OH Leuven. Namens Eupen scoorden Gary Magnée, Isaac Nuhu en Regan Charles-Cook. Namens Leuven scoorde Siebe Schrijvers. De ploeg van hoofdtrainer Florian Kohfeld doet opnieuw zeer goede zaken in de Jupiler Pro League. Leuven is na de verliespartij verder in de problemen geduwd, de ploeg wacht nog steeds op de eerste driepunter van dit seizoen.

De scheidsrechter floot voor de eerste keer tussen KAS Eupen en OH Leuven. In de eerste fase van de match had Leuven moeite met de intensiteit van Eupen. Na een kwartier spelen kon Leuven de balans terugbrengen in de match.

In de 24e minuut was Ricca namens OH Leuven te laat en raakte hij de enkel van spits Finnbogason. Dit gebeurde in het strafschopgebied. Gary Magnée ging achter de bal staan en schoot De Panda’s op een 1-0 voorsprong.

Leuven ging direct op zoek naar de gelijkmaker, maar wist dit niet te verwezenlijken voor het rustsignaal. In de laatste fase van de eerste helft was Eupen toch weer de gevaarlijkste ploeg. In de eerste helft waren de kansen karig, maar stichtte Eupen wel het meeste gevaar.

Eupen kwam sterker uit de kleedkamer, de thuisploeg zocht de aanval. In de 50e minuut werd dit beloond. Mazuzi leed balverlies namens Leuven, vervolgens strafte Eupen dit genadeloos af. Nuhu wist met een vlammend schot de score te verdubbelen.

In de volgende fase was het Leuven dat zich weerbaar toonde. De ploeg van hoofdtrainer Marc Brys ging op zoek naar de aansluiting. Dit resulteerde nog niet in zeer grote doelkansen, tot de 79e minuut. Leuven verdiende een strafschop na een overtreding op Siebe Schrijvers. De kapitein ging zelf achter de bal staan en schoot de 2-1 binnen.

In de slotfase steeg de spanning, net als vorige week was het Eupen dat in de slotfase toch weer afstand kon nemen. In de 87e minuut sprintte Invaller Regan Charles-Cook Ricca eruit en schoot vervolgens snoeihard binnen namens De Panda’s.

Leuven probeerde in de absolute slotfase nog de aansluiting te vinden. De 3-2 werd gemaakt, maar ook weer afgekeurd, Pletinckx stond buitenspel. Het bleef 3-1 en Eupen doet op deze manier uitstekende zaken. Voor Leuven blijft het zoeken naar de eerste driepunter van dit seizoen.