KV Mechelen draait het helemaal om en wint via fraaie comeback van Westerlo

26-08-2023 18:01
17

KVC Westerlo heeft thuis met 2-3 verloren van KVC Westerlo. De ploeg van hoofdtrainer Jonas De Roeck, was dicht bij de eerste driepunter van dit Jupiler Pro League-seizoen, maar Mechelen kwam met een fraaie comeback. Westerlo kwam op voorsprong via beide spitsen, Lucas Stassin en Matija Frigan, maar Mechelen draaide het om met doelpunten van Rob Schoofs, een eigendoelpunt van Nicolas Madsen en een doelpunt van Lion Lauberbach.

KVC Westerlo en KV Mechelen begonnen hun match, het begin was direct plezant om te zien aangezien beide ploegen de aanval zochten. In de 20e minuut werd Westerlo beloond, de ploeg kreeg voordeel en dat werd voluit benut. Lucas Stassin stond op de juiste plaats en krulde de bal vervolgens in de kruising, 1-0 Westerlo.

Stassin beleefde een sterke fase, de spits schoot in de 29e minuut opnieuw op doel. Het schot werd geblokt, maar de rebound was voor collega-spits Frigan, hij tekende voor de 2-0. De VAR moest het doelpunt wel controleren, maar gaf groen licht aan De Kemphanen.

Het doelpunt van Westerlo zorgde ervoor dat Westerlo meer grip op de match kreeg. Mechelen leek aardig aangeslagen. In de slotfase van de eerste helft zette Malinwa nog aan, maar dit resulteerde niet in een doelpunt. 2-0 was de ruststand.

In de tweede helft probeerde Mechelen terug te komen in de match. Beide ploegen waren erg slordig in het balbezit en dit resulteerde in weinig kansen. In de 75e minuut was het Mechelen dat op het scorebord verscheen. Aanvoerder Rob Schoofs leek de bal niet lekker te raken, maar doelman Gillekens beging een blunder. Schoofs verkleinde op deze wijze de achterstand naar 2-1.

Dit was het startsein voor Mechelen om door te drukken. In de 78e minuut stond de stand weer helemaal gelijk. Een hoekschop van Malinwa werd onhandig door Madsen voorbij zijn eigen doelman geknikt.

Mechelen kreeg vleugels en ging voor de volle buit. In de 85e minuut werd dit ook werkelijkheid. Lion Lauberbach, de spits van Malinwa, stond precies op de juiste plek om de 2-3 binnen te tikken. Het was aan Westerlo om nu nog alles op alles te zetten voor een punt, maar het lukte De Kemphanen niet meer om zich te herstellen.