Mazzu praat over Trebel die tegen Anderlecht kan debuteren: “Dat maakt niet uit”

Mazzu praat over Trebel die tegen Anderlecht kan debuteren: “Dat maakt niet uit”

25-08-2023 18:30
5

Zondag ontvangt RSC Anderlecht Sporting Charleroi. Bij de bezoekers zit ex-trainer Felice Mazzu op de bank. Die kan ook een beroep doen op Adrien Trebel. Of de Fransman in het Lotto Park gaat spelen heeft volgens Mazzu niets te maken met het verleden van de Fransman in Brussel.

Mazzu kon de voorbije dagen met een nagenoeg fitte groep. "Nadhir Benbouali (gescheurde kruisbad, nvdr) staat weer dicht bij de groep. Voor de rest zijn er op het fysieke vlak weinig of geen problemen bij mijn spelersgroep", stelde Mazzu op een persconferentie.

Dan klinkt de vraag, is Trebel klaar voor de strijd in Brussel? Na zijn vertrek bij Anderlecht tekende de middenvelder deze week transfervrij bij de Zebra's. "Zaterdag geef ik pas mijn selectie vrij. Iedereen komt in aanmerking voor een selectie, ook Adrien."

Trebel heeft bij een club nog weinig trainingsarbeid in de benen, maar zou wel fit zijn om te kunnen spelen. "Door zijn ervaring, zijn cv en aanwezigheid is hij eigenlijk al een meerwaarde. Hij praat al veel met zijn ploegmaats. Dat is een groot pluspunt."

De eerste match van Trebel met Charleroi kan dus uitgerekend tegen Anderlecht zijn. Voor Mazzu maakt dat niet uit. “Eerlijk gezegd, het maakt niet uit of het een ex-werkgever is of niet. Als ik hem selecteer, wil dat enkel zeggen dat ik hem geschikt vind om hem mee te nemen. We zullen zien of Trebel in de elf geraakt, maar dat heeft niets met zijn ex-werkgever te maken.”