Spaanse voorzitter weigert op te stappen na kus: 'Ik zal tot het einde vechten'

Spaanse voorzitter weigert op te stappen na kus: 'Ik zal tot het einde vechten'

25-08-2023 14:12
8

Luis Rubiales heeft geweigerd om op te stappen bij de Spaanse voetbalbond. In een lange toespraak liet de in opspraak geraakte hij weten aan te willen blijven als voorzitter.

"Ik zal niet aftreden, ik zal niet aftreden", zei Rubiales, die na de WK-finale van Spanje - Engeland wereldkampioene Jennifer Hermoso op de mond kuste. "Ik zal tot het einde blijven vechten", aldus de voorzitter van de voetbalbond van Spanje. Eerder bood Rubiales al zijn excuses aan voor zijn handelen bij de speelster van Spanje. Nog altijd is hij onderwerp van gesprek, echter blijft Rubiales bij zijn standpunt en weigert hij te vertrekken. 

Irene Montero, waarnemend minister van Gelijkheid, liet weten dat de actie van Rubiales niet door de beugel kan. "Dit is een vorm van seksueel geweld, waar vrouwen dagelijks het slachtoffer van zijn. Dit mogen we niet accepteren." Ook tweede vicepremier Yolanda Díaz maakte gehakt van de voorzitter. "Dit is onaanvaardbaar. Rubiales moet aftreden." Daarop reageerde Rubiales weer: "Dit is vals feminisme. Ik zal juridische stappen ondernemen tegen Yolanda Díaz, Irene Montero, Ione Belarra en Pablo Echenique."