Hoofdtrainer Ajax bevestigt exit Kudus: 'We gaan hem zeker missen'

Hoofdtrainer Ajax bevestigt exit Kudus: 'We gaan hem zeker missen'

24-08-2023 23:32

Zijn Europese hattrick tegen Ludogorets was naar alle waarschijnlijkheid het laatste kunstje van Mohammed Kudus voor Ajax. Dat bevestigt Maurice Steijn na afloop van de 1-4 zege in Bulgarije.

Steijn gaf Kudus in de negentigste minuut een publiekswissel, na drie goals van de Ghanese uitblinker "Dat verdiende hij. Knap dat hij ondanks alle transferperikelen zo stoïcijns is gebleven", reageert de Ajax-trainer voor de camera van RTL7.

Op de vraag of Kudus zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld, antwoordt Steijn: "Geen idee..." En dan: "Daar lijkt het wel op." Steijn gaat Kudus missen. "Hij is een van onze topspelers, kan een goal maken, een assist geven, is ijzersterk, kan op veel posities uit de voeten en ligt ook heel goed in de groep. Als het helemaal definitief is, gaan we dat zeker missen."

Het ligt voor de hand dat Mohammed Kudus op korte termijn bij West Ham United gaat tekenen, al proberen clubs uit Saudi-Arabië de deal nog te kapen. Ajax lijkt een slordige 45 miljoen euro te ontvangen voor de man die drie jaar geleden voor twaalf miljoen euro overkwam van FC Nordsjaelland.