'Saudi-Arabië probeert Kudus-transfer richting West Ham op valreep te kapen'

'Saudi-Arabië probeert Kudus-transfer richting West Ham op valreep te kapen'

24-08-2023 21:14 Laatste update: 21:16

Mohammed Kudus lijkt hard op weg van Ajax naar West Ham United, maar clubs uit Saudi-Arabië proberen de deal op het laatste moment te kapen. Met dat opvallende nieuws pakt Sky Sports donderdagavond uit.

Vanuit Saudi-Arabië maakt men 'late moves' voor Kudus, klinkt het. Het is niet bekend om welke clubs het gaat. Deze zomer versterkten onder meer Al Ittihad, Al Ahli, Al Nassr en Al Hilal zich al met de ene na de andere topspeler. Extra voordeel voor de Saudische clubs: de transferperiode loopt twee weken langer door dan in Europa.

De bemoeienissen vanuit Saudi-Arabië zorgen naar verluidt voor nieuwe twijfels bij West Ham United. De kansen van The Hammers op de komst van Kudus worden nu op 50/50 geschat, weet Sky Sports.

Kudus staat donderdagavond om 20.00 uur aan de aftrap bij Ajax voor de Europa League-wedstrijd tegen Ludogorets. Het is mogelijk zijn laatste optreden voor de Amsterdammers. West Ham bereikte deze week een akkoord met Ajax over een transfersom van 45 miljoen euro, inclusief doorverkoop van tien procent.

Kudus kan in Engeland voor vijf seizoenen tekenen, met een optie voor een zesde jaar. Met Edson Álvarez plukte West Ham deze zomer al een dragende kracht weg uit Amsterdam.