Hermoso eist straf voor Spaanse bondsvoorzitter na kus op de mond

Hermoso eist straf voor Spaanse bondsvoorzitter na kus op de mond

23-08-2023 23:59
39

De Spaanse voetbalster Jennifer Hermoso heeft geëist dat bondsvoorzitter Luis Rubiales gestraft wordt voor de kus die hij zondag op haar mond gaf na afloop van de WK-finale tegen Engeland. Dat laat ze weten in een verklaring via de spelersvakvond FutPro. 

"FutPro zorgt er samen met mijn zaakwaarnemerskantoor TMJ voor dat mijn belangen worden verdedigd en zij zijn de gesprekspartners in deze kwestie. Vanuit FutPro uiten we onze krachtige veroordeling van gedrag dat de waardigheid van vrouwen schendt", zo luidt het kraakheldere statement van Hermoso. 

"We vragen de Spaanse voetbalbond om de noodzakelijke protocollen te implementeren, de rechten van de speler te waarborgen en voorbeeldige maatregelen te nemen", vervolgt Hermoso. "Het is essentieel dat ons nationale team, de huidige wereldkampioen, altijd wordt vertegenwoordigd door mensen die waarden van gelijkheid en respect op alle gebieden uitstralen."

Rubiales feliciteerde alle speelsters na het duel met Engeland, voordat ze de beker kregen uitgereikt. Hij omhelsde iedereen, maar gaf Hermoso naast een wangkus ook een kus op de mond. Vrijdag heeft de Spaanse voetbalbond een spoedoverleg. In de tussentijd komen er steeds meer klachten binnen over Rubiales. Ook Tamara Ramos, voorzitter van de vrouwenvoetbalvakbond, heeft een boekje opengedaan. "Hij stelde me vragen zoals welke kleur ondergoed ik droeg", vertelde ze in het programma El Programa del Verano.