‘Lukebakio gespot bij nieuwe club, Rode Duivel maakt transfer van 10 miljoen’

‘Lukebakio gespot bij nieuwe club, Rode Duivel maakt transfer van 10 miljoen’

21-08-2023 15:45 Laatste update: 24-08-2023 07:00
12

Dodi Lukebakio werd met verschillende clubs in verband gebracht, maar de Rode Duivel lijkt voor Sevilla te kiezen. Spaanse media melden een akkoord voor zo’n zeven miljoen euro.

Lukebakio wilde niet bij het gedegradeerde Hertha Berlijn blijven en zocht naar een nieuwe club. Vooral het Burnley van Vincent Kompany werd genoemd, maar uiteindelijk is het Sevilla dat aan het langste eind lijkt te trekken.

Lukebakio is een 25-jarige vleugelspeler en had nog een contract tot het einde van dit seizoen bij Hertha Berlijn. In 144 Bundesliga-wedstrijden kwam hij tot 35 doelpunten en 23 assists. Lukebakio is ook een achtvoudig international.

Bij Sevilla staat ook nog Adnan Januzaj onder contract, maar de Rode Duivel lijkt geen speelkansen meer te krijgen bij de Spanjaarden. 

Update: Lukebakio is dicht bij een akkoord met het Spaanse Sevilla. De club is samen met Hertha BSC tot een transferbedrag gekomen van 10 miljoen euro plus bonussen. Dat meldt Sky Sports Duitsland.

Update: Dodi Lukebakio is gespot bij nieuwe club Sevilla. De Rode Duivel maakt voor zo’n tien miljoen euro de overstap van Hertha Berlijn.