Vrancken ziet lichtpunt na gelijkspel Genk: Met Oyen hebben we er een troef bij

Vrancken ziet lichtpunt na gelijkspel Genk: "Met Oyen hebben we er een troef bij"

20 augustus - 23:21 Laatste update: 21 augustus - 09:18
21

Flink wat kansen om op voorsprong te komen, maar een overwinning voor KRC Genk zat er niet in. Het speelde met 0-0 gelijk tegen Sporting Charleroi. Helemaal tevreden kon Wouter Vrancken niet zijn, al had hij ook iets positiefs opgemerkt: Luca Oyen.

Genk had het een lange tijd moeilijk om echt tot grote kansen te komen, maar kwam na de invalbeurt van Oyen toch beter in de partij. De middenvelder zorgde voor meer schwung en hielp mee met het creëren van mogelijkheden. Vrancken was alvast tevreden met zijn inbreng.

"Ik moet de jongens, die inkwamen, een pluim geven. Zeker Luca Oyen", begon Vrancken bij Het Belang van Limburg. "Die precies deed wat we van hem verwachten. Lef aan de bal, maar ook veel energie bij balverlies."

De middenvelder heeft nog wat werkpunten, maar Vrancken ziet ook een grote bereidheid om daaraan te werken. "Soms neemt hij het allemaal iets te makkelijk op, maar we hebben daarover al een goed gesprek gehad en ik zie dat het de juiste richting uitgaat. Hij moest wachten op een kans, maar heeft ze hier wel met beide handen gegrepen. Met deze Luca Oyen hebben we er weer een extra troef bij", aldus de coach van Genk.

De concurrentie op de plek van Oyen is echter niet min. De buitenspeler moet afrekenen met onder meer Alieu Fadera, Joseph Paintsil en nieuweling Christopher Bonsu Baah. Terwijl Mike Trésor nog niet is vertrokken en ook Yira Sor zondag aanvankelijk de voorkeur kreeg op Oyen.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s