Ook bij de vrouwen gaat het niet naar huis, Spanje verslaat Engeland in de finale

Ook bij de vrouwen gaat het niet naar huis, Spanje verslaat Engeland in de finale

20-08-2023 14:55
1

Feest in Spanje. De vrouwen van het land hebben zich immers tot wereldkampioen gekroond. In de finale rekende de Spaanse dames af met Engeland. Het werd 1-0. 

Engeland begon uitstekend aan de wedstrijd. The Lionesses voetbalden zich goed onder de druk van Spanje uit. Dat resulteerde na zestien minuten spelen bijna in een doelpunt. Lauren Hemp probeerde het vanaf de rand van het zestienmetergebied, maar de lat stond een treffer in de weg. 

Vrijwel direct daarna was Spanje heel dicht bij de openingstreffer, maar doelvrouw Mary Earps bracht redding. Na een klein halfuur spelen was het alsnog raak voor de Spaanse voetbalvrouwen. Olga Carmona stoomde op aan de linkerkant om vervolgens de bal met een diagonaal schot hard in de onderhoek te plaatsen. 

In de tweede helft lukte het Wiegman en co. maar niet om de Spanjaarden echt aan het wankelen te brengen. Ella Toone was nog dicht bij, maar zij schoot de bal uit een voorzet naast. Toen de scheidsrechter na 67 minuten Spanje een strafschop gaf, leek alle kans op de WK-eindzege vervlogen. Earps bracht echter redding, waardoor Engeland nog even mocht hopen op een comeback

Die kwam er niet. Spanje hield stand en heeft daarmee voor het eerst in de geschiedenis de WK-eindzege in de wacht gesleept.