Van Bommel zet streep door komst Berghuis bij Antwerp: Het gaat niet door

Van Bommel zet streep door komst Berghuis bij Antwerp: "Het gaat niet door"

14-08-2023 12:41
7

Steven Berghuis blijft deze zomer bij Ajax. Royal Antwerp FC was serieus in de markt voor de spelmaker, maar trainer Mark van Bommel onthult dat er geen deal komt.

Vorige week circuleerde in Belgische media dat Antwerp belangstelling heeft voor Berghuis. Van Bommel bevestigt de interesse bij Radio 538. "Steven is een topspeler", zegt de oefenmeester bij het radiostation. "Maar het gaat niet door. We hebben genoeg Nederlanders", benadrukt hij lachend. Met Vincent Janssen, Jurgen Ekkelenkamp en Gyrano Kerk spelen er momenteel drie Nederlanders bij Antwerp.

Van Bommel krijgt met een knipoog de vraag of er een quotum op het aantal Nederlanders staat. "Nee, zeker niet. Maar we moeten respecteren dat Ajax hem niet wil laten gaan", reageert de trainer met een serieuze toon. 

Ruben van Bommel
Zondagmiddag was Van Bommel in Alkmaar getuige van het Eredivisie-debuut van zijn zoon, Ruben van Bommel. De achttienjarige aanvaller was tegen Go Ahead Eagles (5-1) direct trefzeker. "Het is moeilijk om te vergelijken, maar ik denk dat hij verder was dan ik destijds", stelt een trotse senior.