FC Barcelona-directeur bevestigt deal met PSG: Dembélé is al in Parijs

FC Barcelona-directeur bevestigt deal met PSG: "Dembélé is al in Parijs"

09-08-2023 07:47

Ousmane Dembélé gaat FC Barcelona definitief verruilen voor Paris Saint-Germain. Dat heeft sportief directeur Mateu Alemany van de Catalanen bevestigd na het duel met Tottenham Hotspur om de Trofeu Joan Gamper (4-2).

Volgens Alemany staat Dembélé op het punt om te tekenen in de Franse hoofdstad. De 26-jarige vleugelaanvaller ontbrak dinsdagavond al in het Estadio Olímpico. "Hij is al in Parijs", erkent de Barça-directeur, die verwacht dat de transfer dinsdag officieel wordt.

PSG maakt gebruik van een speciale clausule in het contract van Dembélé, waardoor hij voor vijftig miljoen euro kan worden losgeweekt. De Parijzenaars spelen daarmee in op een mogelijk vertrek van Kylian Mbappé en Neymar. Eerder vertrok Lionel Messi al uit het Parc des Princes. Met Gonçalo Ramos, Marco Asensio, Kang-in Lee en Hugo Ekitiké werden al de nodige aanvallende versterkingen gehaald.

Voor Dembélé komt na zes jaar een einde aan zijn tijd bij Barcelona. Hij kwam in 2017 binnen als opvolger van Neymar, die toen ook net was verkocht aan PSG. De Franse dribbelaar, voor wie liefst 135 miljoen werd betaald, had lange tijd moeite om de verwachtingen waar te maken. Toch was hij de afgelopen seizoenen van waarde. Een jaar geleden wist Barça ternauwernood een transfervrij vertrek te voorkomen. Nu vertrekt Dembélé alsnog.

Ansu Fati
Overigens sluit trainer Xavi niet uit dat hij nog een vleugelspeler kwijtraakt. Ook Ansu Fati zou verkocht kunnen worden. "We zullen zien, we zijn erg afhankelijk van Financial Fair Play. Hij speelt en traint uitstekend, maar de markt is nog open tot 31 augustus." Zelf lijkt het jeugdproduct het liefst bij de La Liga-kampioen te blijven.